Livet är ju som det är =D

I fredags började dagen alldeles kanon, somnär på den där apatiska känslan man kan ha inför att gå till jobbet ibland.. Men när vi väl satt lite rotation så insåg vi att de hade goda utsikter för att kunna bli en tidig fredag!
Mycket riktigt, även om jag kanske förvånat mig själv över hur illa man kan köra och framförallt hur snabbt man faktiskt kan köra i nynäs så va klockan bara två när vi hade fått ut allt..

Hem till storstan igen där vi lastade av och sedan var det ju helg!
Hade inte planerat allt för mycket men en sak var säker.. Lördag, då ska de tittas på bilar! Så fredan spenderades hos mange där vi tog ett par groggar i godan ro!
På lördagen vart de bensin i blodet, började med träffen på vega och senare en crusing med chevert nere på stan.. Även om jag haft många vanar osv, så har jag aldrig supet i en van förut.. SICKEN MISS insåg jag igår! Fan va skoj de va =D Efter den lilla repan drog vi ner på moonshine för efterfest..

Idag blev det sedvanlig bakispizza, om än bakfyllan lyste med sin frånvaro.. Men fick då förklarat att det kallas mysbakis.. Så de blev till att kolla på en rulle och åka hem..

Nu ska chevan parkeras i väsby inför vintern och stundande motor renovering, den går ju bara sämre och sämre =( Men nu har jag fått ett värdigt avlsut på bilsesongen och nu ska man in i hjulet och springa under vintern..

När bilen ställs av, då är det vinter.. Då kan man likaväl gå i ide!

Hedan efter ska jag gnälla mer dagen innan!

Hade ju räknat med en riktig skit dag idag.. Men det jag inte tänkt på.. Mindre bil, mindre gods.. Mindre stopp!
Om man bara bortser från allt jävla gnäll, gap och skrik ifrån kollegerna så va dagen jävligt bra! Klara runt två och hann hämta ut lastbilen så vi slipper strula imorn!

Satt och funderade lite idag.. Jag tror fan jag vill bli äldre! Jag längar efter den dagen när man sitter i sitt hus en fredagkväll, hunden ligger framför spisen och bilen på gården, till den dagen man kommit ikapp och stabiliserat livet lite..
Även om jag trivs med allt precis som det är så ser jag ändå inte att bli lite äldre som något jobbigt! Bring it! =D

Skulle ju ha tvättat idag.. Insåg imorse att de va sista tröjan och fick ta olika strumpor.. Men FAN va de e tråkigt att tvätta!! Lyckades dock somna i soffan precis när jag kom hem.. Vaknade nu en liten stund, slänga i sig något och sedan ska de sovas igen.. Lyckats snitta 4-5 timmars sömn i två veckors tid.. Kan va därför man börjar missa små saker på jobbet... Småsaker och en spegel :P

Nu är det bara 30 dagar kvar, knappa 25 arbetsdagar kvar tills jag kan börja leva som folk igen! 8h arbetsdagar och fritid! Känner doften av liv :D

Jaha då va de dags igen :D

Ahh, tisdagar.. Hellday även kallad! Det är den tyngsta dagen på hela veckan men som just idag började sådär alldeles jätte bra! Knappa 40 stopp och såg ut att bli en riktigt bra dag.. Efter sorteringen kollar lillen på mig och säger -"Men vafan, vi är ju klara innan två.. Du kör!" varav jag tänkte delge lite av mina erfarenheter och meddelar -"Visst kan jag köra, men när det börjar såhär bra och det ser ut som att vi kommer komma hem tidigt.. Då kan du ge dig fan på att det alltid är något som strular!".. Matte som jobbat ca 30 år mer än en annan nickade instämmande och berättade en kort historia just passande denna annekdot..
Väl iväg så hör jag att någon rem inte riktigt tar som den skall, kikar ner men ser inget, kollar alla vätskor osv.. Efter att ha konstaterat att allt ser bra ut åker jag vidare.. Så kommer vi fram till sorunda, där kollar jag servooljan igen då servon börjat rycka.. Fortfarande olja kvar.. Stannar vid shell... 300m bort... INGEN servo olja kvar i bilen, dock en liter under...

Jamen vafan, vi köper väl lite olja och kör ut de vi hinner så får vi köra in den på verkstan påvägen hem.. Men vi ringer å kollar så inga garantier osv försvinner..
-Tjena, jocke heter jag.. Har ett litet problem med en crafter som är köpt hos er!
-Jahaja, va kan de vara för fel då?
-Jo bilfan urinerar servoolja!
-Ursäkta?
-Ja, bilen kissar servo... olja...
-Jahaaa, haha.. Ojdå, de va inte bra!....
Bla bla bla bla bla
jag: -Men vi har ju mobilitetsgaranti, de är väl bara släpa hit en häck som vi kan köra ut grejerna i!?
-Ja, nä.. Du vet i mobilitets garantin så ersätts du med en bil i golfstorlek..
-Ursäkta?
Jo du ersätts med en bil i golfstorlek......
-*ASG* hahaha, men vafan är du allvarlig?
-Ja, det är jag...
-Okey, då undrar jag bara lite snabbt.. Hur i helvete ska jag få in 9 pall i en golf?
-Det vet jag faktiskt inte?
-Då kan jag upplysa dig om att det inte riktigt fungerar, om du inte ordnar takräcke och ett släp..
Bla bla bla....


Men hur i helvete har dom räknat ut detta, äger du en passat får du en lånebil i samma storleksklass, har du en polo så får du en polo eller en lite större.. Golf.. Men en sak som är jävligt säker, en lastbil och en golf har INTE många likheter.. Palthjärnor!

Jahh 5 timmar senare är jag på terminalen igen.. Efter en del pladder ska jag ut och testköra bilen som strandade mig på muskö precis innan semestern.. Den ska vara lagad nu..
Drar iväg mot hallunda, brassar ut på e4an, ettan, tvåan trean.. Fyran.. Inget händer.. Gasar, släpper gasen.. Men vafan.. Kopplingen tar ju inte!!!!
Så i hallunda var det bara att ta in och åka över tullinge hem på treans växel..

Lösning? Jo imorn ska vi köra en Astro.. En bil som rymmer knappt en pall.. En lugn dag har vi 6 pall....
Så jag tror jag skiter i att blogga imorn, kommer va på totalkasst humör...

Vem e du då?

1. Tre saker om dig själv du är stolt över:
Snäll, rolig och lugn

2. Som vän är du?
Pålitlig, försenad och hittepåare

3. Är du bra på?
Få folk att skratta, jävlas.. Komma på dumma ideer.. Ha otur..

4. Är du avundsjuk?
Är lite avundsjuk på min chef.. Hans van är finare än min *S*

5. Öl och pilkastning eller discomusik och dans?
Föredrar nog öl och pilkastning då, men ibland kan de va lika kul med att försöka dansa!

6. Tränar du? Isåfall vad och hur ofta?
Har hänt.. Men de va ett tag sedan. Uncle sam bodybuidling på söder.. Som sagt.. Det var ett tag sedan *S*

7. Det första du gör på morgonen?
Kliver upp, tar morgon snusen, pinkar och åker till jobbet!

8. Hemlig “förälskelse” - typ skådis eller annat “oskyldigt”?
Jag är lite hemligt förelskad i mitt skägg, men om det inte gills blir det nog Elin Grindemyr?

9. Pratar du med dig själv?
Ja, vem ska jag annars få alla bra svar av?

10. Mest märkbara gubbvarning?
Haha, min favorit! Det va den gången vi satt på donken och vart frågade vad vi Farbröder hade gjort den kvällen..

11. Vad skulle du vilja göra mer på din fria tid?
Jag skulle vilja ha en..

12. Något nytt projekt på G inom snar framtid?
Skulle väl va nya chevan som ska renoveras i vinter, pussywagon!

13. Nåt du SKULLE VILJA göra, men aldrig får tillfälle, tid eller råd med?
Tattuera mig igen, men snart blir det av! Ella ska bara ta å rita klart den först :P

14. Det bästa med att ha barn:
Har ju inga än, men de är kung med knoddar! Snart så kanske=) Ska väl kanske skaffa fruntimmer först *S*

15. Är du pinsam ibland? När?
Tror många skulle påstå att jag skämmer ut allt och alla genom att tuta hejvilt på gator o torg.. Härma främlingar osv osv.. Är allmänt jävlig hela tiden :D

16. Person som du avskydde i skolan?
Orkar inte räkna upp alla, men ungefär halva klassen?

17. Hångel på första dejten?
Det är jag för långsam för!

18. Din bästa killkompis?
Skulle va mange då.. Ställer alltid upp och vi råkar vara precis lika störda!

19. Vad gör du på helgerna?
Flängerrunt eller så sitter jag hemma i soffan å goar mig!

20. Livsdröm?
Villa, vovve, fru, barn och Chevrolet!

Är man kass eller?

Jahaja, det vart sent i fredags trots att man va slut redan när man kom fram till klubben. Fick dessutom sova i en hängmatta inatt för första gången i mitt liv, riktigt bekvämt faktiskt! Igår skulle jag dragit till uppsala, men eftersom att någon sopa supet bort mina bilnycklar så sket sig alltihop! När jag hade börjat ge upp hoppet om att återfinna nycklarna och eftersom att man var kvar på klubben kunde man likagärna supa bort bekymmerna =D Vilket resulterade i ett besök på anchor och en del virrande runt på stan. Idag fortsatte sökandet utan framgång, gav upp ganska snabbt, istället drog vi ut och åkte lite cab på stan och jag har nu åkt tunnelbana hem för första gången på.... Länge? Nu ska jag se om chevan vill ta mig till väsby så jag hinner städa lite. Sen ska det lösas med transport till jobbet på måndag. Klantig? Alltid!

Skit väder!

Kan vädret sabba en hel helg innan den ens börjat? Japp!
Race på blöt asfalt är kasst.. Att åka båt när det regnar.. Nje..
Så just nu är jag och väderguden gunnar inte helt sams!

Det får bli en kväll i storstadens tecken! Vad som händer får vi se! Men öl är beräknat att inmyndigas :D


Förövrigt har det vart en riktigt bra dag! Nya spegeln kom till lastbilen så numer ser jag även bakåt när jag backar, vi var klara innan fyra vilket va kanonskönt, länge sedan man kom hem "tidigt" en fredag.. Hann väl mer eller mindre bara innanför dörren innan jag lyckades somna i soffan, diván är kung!
Imorn hoppas jag dock att det blir lite bättre väder så man slipper simma till uppsala!

(Jag ska tydligen Titta på bilarna också?)

En lång dag!

Ja denna dag vart en av de värre, började med att montera en ny backspegel.. Som va förliten, har ju stora modellen av den lilla bilen? Jahh hursom va det fel.. Iövrigt sket sig väl det mesta idag som vanligt så hem kom man vid nio, slutade kl 7 och skulle då en sväng förbi sveavägen, glömmer bort alla vägbyggen och hamnar på söder.. Blev en... Liten? omväg.. Men de va längesedan man va på söder, på ett sett saknar man att bo där, tempot. Pulsen och närheten.. Men så saknar jag inte att leta parkering 2 timmar om dagen..

Det slog mig en grej påvägen hem.. Det är fredag imorn!! Birka open är ju imorn natt, så imorn blir det dragracing och förmodligen lite street. Ska bli kul att träffa folket igen! Sen blir det eventuellt uppsala på lördag om bilen fungerar vi tänkt åka med.

Längtar så inninorden tills i oktober när jag kan börja leva som vanligt igen, räknar dagarna!
Då ska de tas tag i kragen och ordnas upp ett och annat =)

Sicken kass jävla dag!

Ibland blir man lite fundersam, hur allt kan gå mot en på en och samma gång!
Dagen började med att jag gav lärlingen uppgiften att lägga körningen, efter en timme så börjar jag kolla igenom.. Allt ligger bakofram och i en hiroglyfisk ordning. Men de kan jag ta, vafan de e allt annat än lätt att komma ihåg alla gator i en stad, än mindre alla nummer och namn osv..

Sorteringen sket sig, fattades grejer och en bunt med prylar utan fraktsedlar på, ovanligt jobbigt.. När vi väl kommer ifrån terminalen med 70 stopp framför oss och närpå en timme sena så va det bara att ge järnet. Kastar över nycklarna till lillen och vi drar..
När vi fått ut 20 stopp och har lite mindre än 2 timmar på oss för att få ut 50 stopp så tog jag över spakarna, kommer ner till viaskolan och lastar av, börjar backa och........ KRASCH! Precis framför backspegeln hoppar en container fram som slitertag i min lilla spegel och tuggar sönder den.. Fuck också... Ingen av oss hade sett skiten, den hade vart i en så lurig vinkel att man inte såg den i spegeln och den gick under fönstret vilket gjorde den helt omöjlig att se förrens det var försent..

Jahh, under 3 år som yrkeschaufför så har jag haft sönder två blinkersglas... Efter 2 dagar på nya jobbet så kör jag bort en hel jävla spegel.. Suck!

Men hursomhelst så har jag listat ut att för var tionde oturspryl som händer mig så brukar något riktigt bra komma ur allt.. Nu ska bara en sak till skita sig så ska vi se på fan! :D

Just nu fylls sista helgerna med aktiviteter innan vintern kommer, Nu i helgen ska de skeppas! Storbåt, många vänner o en jävla massa öl å grillat i skärgården.. Helt underbart!
Sen drar vi till uppsala på American car show.. Ja de talar ju för sig själv :D

Helgen efter så blir de motorcykel för hela slanten, ännu en helg senare blir det södertälje från fredag till söndag med ett jävla ös! Länge sedan man va där! Planerna är att försöka slå rekordet på 4 liter rom på 48 timmar.. Vi får väl se! :D

Sen är det lite oklart, men gbg skall hinnas med och lite fiske samt nynäs och regarn.. Fullt ös, sisten förlorar!

Sedan kommer vintern! :D Då ska de pysslas med bilen!

Börjar man bli gammal?

Jag tror det är kört.. Jag kommer ihåg när blogg hette dagbok. Fett de var något man hade i stekpannan och guzz de fanns inte alls.. Yao, de va någon ny yoghurt och Brorsan va någon man faktiskt var släkt med..

När jag här omdagen fick min lärling som ska ta över min körning när jag börjar köra lite större bilar igen så har det gång på gång slagit mig hur länge sedan det var. 5 års skillnad och så många erfaranheter. Jag trodde mig skulle lära honom hur körningen gick till.. Nu sitter jag istället och tipsar honom hur man kan undvika konstigheter här i livet.. Försökte t.o.m tracka på honom en volvo kombi! Kombi nappade han på, men volvon fick jag köra själv.. Den va ju ändå för gamla gubbar!

Men om man vänder på det, redan när jag var 18 så kände jag mig mycket äldre än mina jämnåriga. Min andra bil va en volvo kombi, sen vart det en mazda kombi, efter det har det passerat tre volvo kombi och en hel drös minibussar och cheva vanar och andra jänkare. Jag tror att det är olika erfarenheter som gör att man stånkar iväg i den psykiska åldern.
När jag gjorde lumpen fick man en stor hög med erfarenheter om livet. Man lärde sig uppskatta det lilla i livet. Vi körde ju även de största lastbilarna som rullar på svenska vägar, 120 ton tungt och bredlast. Bara det gjorde att man mognade i sitt sett att köra bil. Även om jag fortfarande kör förfort så håller jag alltid avstånd och bromsar alltid lite innan alla andra..

Sen tror jag att det kan ha med jobben att göra.. Jag började som snickare.. Den näst yngsta på mitt första jobb va 45, jobbet efter 40 och nu 43..  Man har alltid umgåtts med äldre personer och jag har alltid trivts bättre i vuxnas sällskap som liten då jag ofta inte orkade med "ungarnas" gap å skrik..

Andra ser mig som en gammal själ, jag ser mig som en mogen ung man :P

Så jävla nåöjd!

Idag gav jag mig fan på att bli klar med städningen, med tanke på hur det fortfarande såg ut så skulle det ta hela dagen. Alla planer inför dagen sopades undan och jag skred till verket.. Helt otroligt att man inte slänger gamla öppnade kuvert o papper från jobbet sedan man tömt fickorna på bordet.

Något annat jag listat ut är att den som städat innan inte har någon känsla för detaljer, för under sladdar och under bord.. Där damsuger man tydligen inte?!

Nu är det Kliniskt rent i vardagsrum, hall och badrum.. Det är igentligen bara köket kvar.. Med tanke på hur litet det är så tar det nog inte så lång tid att ordna, men jag ska fixa klart med diskmaskinen och måla om luckorna innan det blir stor röjning av där..

Nu ska jag dra till vega och lämna lite prylar, käka middag och sedan får vi se vad som händer.. Crusingen är ju inte över än så om jag hinner ska jag ta mig in dit eller så blir det mange.. Kanske krogen? Jahh vi ser väl vad som händer och fötter när jag väl är ute och rullar..

När jag har farit runt här har jag insett att jag gjort en stor fet jävla miss här i livet.. Att jag inte orkade hålla ut lite till.. De va synd.. Men sånt är det, man hittar ju nya vägar =)

Nu har jag dessutom pratat med polisen och jag kanske får ett kärt återseende av min volvo här i dagarna, 7 månader sen jag fick mysa med henne! Lär väl vara en hög med grejor att pyssla med inför besiktningen. Men de e hon värd!
Golfen vet jag dock fortfarande inte riktigt vad jag ska göra med.. En viss person i sundsvall har ju fortfarande inte tagit körkort?!

Nu fick jag precis ett telefonsamtal och ska tydligen in och supa på stan! Garagefest och crusing, wonderbar! Hoppas jag inte stökar ner när jag kommer hem bara *S*

Städa, städa liten yta!

Jag tror jag skjuter mig själv snart!  En en hel jävla vecka har jag hållt på och städat.. Men av någon anledning så känns det bara som om jag flyttar runt sakerna eftersom att det då fan bara blir stökigt allt eftersom att jag byter rum, eller skrymsle..
Men nu har jag fyllt 4 sopsäckar med grejer som jag beslutat mig för att jag inte ska märka att de försvinner, vi får väl se hur det går med det..
Men nu är det pågång, tv är kirrat, diskmaskinen är inkopplad och det börjar se ut som ett hem. Rikttigt skönt att komma hem nu!

Ska bara se till att ordna en bil nu så är man back to basics igen =)

20 solklarheter

20 frågor

1. Värsta känslan?
Bilen går sönder, bli av med jobbet..


2. Bästa känslan?
Få vakna med den man älskar i famnen.

3. Din första tanke när du vaknar?
Hell no, en kvart till!

4. Vilken ringsignal har du på din mobiltelefon?
Ac/dc


5. Har du någonsin varit kär?
Johodå =)

6. Vad har du på väggarna i ditt sovrum?
Bor i en etta.. Så jag sover där :P Har lite hyllor o ngn tavla..

7. Vad har du under sängen?
Damm......

8. Ser på?
Tv, gärna komedier

9. Lyssnar på? 
Rock för det mesta.. Men allt utom hippiehoppie och opera går bra!

10. Skriv nått smart!

Kissa inte i motvind såvida du inte har gummistövlar..


11. Om du fick träffa vem du ville död eller levande, vem?
Min gammelmormor.


12. Vad stod det i ditt senaste mottagna SMS?
"Du är knäpp du!"


13. Vad vill du bli när du blir stor?
Rik?

14. Hur skulle dina vänner beskriva dig?
Stor nallebjörn i farlig förpackning.


15. Vilket är ditt lyckligaste ögonblick?
Hela livet är ett lyckligt ögonblick om du sertill att blunda vid rätt tillfällen.


16. Vad skulle du vilja vara världsmästare i?
Ölhävning vore fränt, o jag vore förmodligen vara alkis :S


17. Vilken kroppsdel klarar du dig utan?
Helst ingen, men i värstafall lilltån?

18. Vilken superhjältekraft vill du ha?
Flyga kanske?


19. Vad är du beroende av?
Jag snusar bara för att det är gott!!

20. Vad skulle du ta med dig till en öde ö?
En båt? Lammkött! :D


Gammal är bäst!

Nu har snart en vecka gått sen man for land och rike runt.. Lite så man vill tillbaka men samtidigt så otroligt skönt att komma hem och få bygga upp sin nya vardag med nya rutiner.. En av mina kollegor sa här om dagen. "Nu när du är ungkarl, nu kommer du bygga upp din vardag och ditt hem, du aldrig mer kommer vilja se ett fruntimmer hemma som du måste anpassa dig efter och börja leta efter dina saker.. Jag menar, lösnummer.. Ingen prenumation.. De, de e grejer de.." Mitt svar på detta blev: "Jo det är sant matte, men till att börja med är du lite egocentrisk och vill ha dina rutiner.. Du Kan inte anpassa dig. Dessutom ska jag hitta ett fruntimmer som kan ta mig för det stolpskott till man jag kan vara , tibland. Kanske rycka ner mig på jorden ibland. Sen är det ju så, vill jag fiska så ska jag fiska. Som du matte, fast min säng är varm när jag kommer hem"

Men efter att han sagt detta, jag kommit hem från jobbet och satt mig i soffan.. Fyfan va skönt, snuset ligger kvar på bordet, fjärrkontrollen ligger där den ska och mina kläder ligger i rätt lådor vikta så som jag vill ha dem.. Inget gnäll på att man är sen hem.. Bara tystnad.. Jag tror jag förstår vad han menar!

Nu är det bara 3 dagar kvar. På måndag börjar jag på nya firman, hoppas verkligen på att jag ska trivas. Jag hade min plan att skaffa kidz när jag fyller 25.. Men jag insåg att jag börjar bli gammal.. Så jag väntar nog lite till *L* Men hus ska de köpas! Kanske till våren eller våren nästa år.. Kanske bara en tomt så bygger man själv.. Vi får se =)

Jag har även listat ut att jag måste va den sämsta jävla läraren som finns.. Jag må va rolig och tydlig. Jag förklarar ingående.. Men jag glömmer ju bort hälften som jag tycker är uppenbart.. Dessutom så är det kul att jävlas!

Nu ska jag sväva vidare på mina moln, även om jag haft inbrott i bilen som jag lånar och de mesta strular så känna allt sådär riktigt bra.. Det är grannens tur nu, för hissen har vänt!


De gick ju detta med!

Nu är dagen genomförd, kommer bli lite i sista sekunden panik om en timma drygt då jag skjutit upp hela dagen 6 timmar..  Men ibland är det skönt att bara vara och försöka ta igen svunnen tid!

En lite rolig tanke slog mig idag, på tåget upp från gbg till stockholm blir jag väckt av att grabben i graven brevid sitter å sörplar på sin cola som förmodligen redan vart slut 20 minuter innan jag vaknat av det fruktansvärda oljudet.. Med ett något dålig nyvaknat humör tittar jag ner på grabben och säger lugnt "Du...... Den är nog slut nu......." Tittar upp igen och hör sedan en nervös röst "De..n är nog slut" sträckandes en burk till sin stora syrra som satt i sätet bakom som förövrigt stirrade en smula irriterat resten av resan.. Men tyst vart de!

Det slog mig idag att jag bara har två veckor kvar på min körning, det är med delade känslor jag lämnar över den till ynglingen som ska ta över.. Det är den körning som tagit knäcken på mig med långa pass och en hel skvätt stress.. Men samtidigt trotts att stressen alltid finns där.. Landsvägar, bonngårdar, skärgård och trevliga mäniskor.
Trist att lämna av när man precis börjat hitta i alla små hålor.

Men samtidigt, man kanske kan få en lite mer sund syn av den vackra stadsdelen nynäshamn och inte bara förknippa den med stress och jobb. Det är förövrigt svårt att beskriva, men hela nynäshamn, ösmo och sorunda känns som en arbetsplats. Att knalla runt på jobbet en helg med vackert väder kan kännas lite finurligt!

Nu är det bara att hålla stortån så man får lite timmar fram tills i oktober när min körning drar igång! Samtidigt så börjar de suga lite i snickartarmen. Det är länge sedan man jobbade som snickare nu, 2 år som har gått otroligt fort.. Jag skulle ju bara köra lite bud tills jag hittade ett bra snickarjobb? Men vem vet, om ett år kanske man har sågspån i näsan igen :)

Nu ska jag plugga lite golf, så man inte byter fel delar imorn! Hej hopp . gummi.. list!

Så va de dags igen!

Ja nu sitter man här, 1½ timmes sömn och allmänt apatisk inför att gå till jobbet.. De finns betydligt mycket roligare saker att göra har jag listat ut! Men för min hälsas skull är det nog bra att man börjar jobba nu =)

Igår meckades det volvo 940, sicka minnen.. Även om det bara är 4 år sedan man hade 740 så är de grymt nostalgiskt att mecka och köra de gamla traktorerna. Minns när morfar hämtade ut sin splitternya 940, va fin den va! Numer säkert också den bara en sönderrostad häck?

Blev igår återigen kallad farbror.. Dock av en unge på 4 basst så.. Ja de är väl godtagbart, i hans ögon är jag väl klar för kistan inom ett par timmar! I ett desperat försök att förklara att jag faktiskt inte va ngn farbror och djupt inne i en diskution så utbrister ungjävlen "Farbror ocke, kan vi äta glass!?" Hmpf, ja gubbajävlen får väl gå å köpa glass då.. Tänkte ta upp denna farbror diskution senare idag.. Låångt, långt bort från alla smarriga faror som kan förleda sinnet på det lilla monstret!

Nu ska jag ner till traktorn och bli lite sentimental och sedan jobba livet ur denna arma stackars lilla kropp.. Sen kommer man väl bara komma hem och tvärdyka med huvudet före ner i sängen o gotta ner sig!

Hade gott folk och lid med mig :D

farbror?

Igår fick jag ett litet infall att ta slut på den sista alkohlen som fanns kvar efter semestern. Åkte ner till en polare och groggade lite o snackade skit. En sak vi börjat reflektera över är att vi har kört gubb bilar sedan vi va 19, vi går sällan ut på krogen och jobbar lite förmycket.. vi lever inte riktigt ett vanligt ungdoms liv helt enkelt.. sen har det vart så att man kanske ser "lite" äldre ut. Men! igår knallade vi upp till donken, väl sittandes där kommer en hjord tjejer in i dryga 19 års åldern. Givetvis blev det ju allt svårare att titta på hamburgaren och de slog en, fan man börjar bli gubbsjuk också! Efter en liten stund kollar en av tjejerna mot vårt håll och utbrister "VA HAR NI FARBRÖDER GJORT IKVÄLL DÅ?" Wtf, farbröder? Har det gått så jävla långt? Fördelen med att vara legitimerad farbror är ju att man slipper fundera på om man är gubbsjuk *S* Tilläggas bör ju att man fyller 23 om en månad :S

Boken utan sidor

Att sitta där, utan vetskap. Att yttra sig i något man inte vet någonting om. Att trycka ner någon, smutskasta någon för att få en annan att må bra. Att bilda en uppfattning om något man bara sett från ena sidan är ofta enkel. Att försöka förstå den andra är ofta ointressant. Det är ju så mucket enklare att bara se det från ena sidan.

Att sedan nästla sig in bakifrån, vrida och vända på synen av en blank sida. Att få de närmaste sidorna att blekna, att reflektera en tidigare sida du inte sett. En bok är mer än den inledning du stirrar dig blind på, där du bildar din uppfattning. Är du trångsynt kan den förstöra boken, är du förstående kanske du bläddrar vidare.. Kanske kan du förstå? Eller väljer du att lägga boken till sidan när du läst ryggen på den?

Jag blir så less på folk som tror sig veta alla ens fel man gjort utan att ens fundera på varför man gjorde dom felen. Att de kanske inte var fel utan ett försök att rätta till något som inte var som det skall.. Att folk i sin närhet tar andras parti i något de inte känner till, det är för mig ynkryggar då de inte ens förmår sig fråga den som tidigare stod en närmre..
Att annat folk tar parti i något som de anser är fel efter att ha fått höra den ena sidan.

Ska man klanka ner på folk, ta reda på fakta!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0